Om oss

excelen


Sedan 1901

År 1901 skapande Apotekaren Gustaf Lagerström Excelens första produkt, Excelen Handcreme. När han sålde företaget 1939 hade Gustaf Lagerström utökat sortimentet med fler hud och hårvårdsprodukter och hade ett bra och stabilt rykte om sig i en ännu ung hälsovårdsmarknad. Apotekaren Lagerström skulle säkerligen vara stolt över att få veta att hans original recept har använts i mer än 100 år!


Vår arbetsglädje & mission

Vi vill göra det enkelt att använda naturliga och miljövänliga hud och hårvårdsprodukter för hela familjen. Det ska vara enkelt, smidigt och säkert att köpa våra produkter. Vi säljer våra produkter på nätet och genom hälsokostfackhandeln. Vi tänker ekologiskt och arbetar bara med naturliga ingredienser från växtriket. Våra produkter är självklart inte testade på djur, och vi uppfyller Djurens Rätts Krav som naturskyddsföreningen har för Bra Miljöval. Vi använder inga animaliska råvaror, palmoljor eller mineraloljor. Alla våra förpackningar är miljövänliga och återvinningsbara.

Vi är naturliga, och vi vill använda och bevara det naturliga!


Våra produkter

Huden är vår största kroppsdel, vårt skal som skyddar oss mot infektioner, samtidigt som vi genom huden transporterar bort slaggprodukter och gifter. Därför är det så viktigt att vi tar hand om vår hud på bästa sätt. På ett naturlig sätt!

I våra produkter finns en mängd naturliga örter och 100 % eteriska oljor med olika läkande förmågor och härliga dofter som lätt absorberas av huden. Vi använder flera kallpressade vitaminrika oljor som gör huden mjuk och smidig utan att på något sätt täppa till utan låter huden andas så att den kan utföra sitt viktiga jobb! Dessutom tillsätter vi helt naturligt E, F och A vitamin som bland annat hjälper huden att förnya sina celler och skydda den från UV-strålar.

I våra schampon och tvålprodukter använder vi tvålaktiva ämnen från kokosolja som är milda för huden, rengörande och helt nedbrytbara i naturen.

Våra produkter vårdar, läker och renar på ett naturligt och skonsamt sätt.